GRIS

Aquest és el meu blog. Espere que us agrade!!


martes, 11 de marzo de 2008

LA BLOGOSFERA EDUCATIVA I LA LLISTA DE FAVORITS

Aquests són alguns dels blogs més interessants que he trobat que tracten sobre educació infantil i noves tecnologies. Aquests blogs els he trobat fonamentalment buscant en “Tecnorati” i també en “Google blogs” i “BlogPulse” en menor mesura. Les paraules clau que he utilitzat per a trobar els blogs han sigut: "educació infantil", "noves tecnologies", "ordinador" i "Internet".

1- MARIARODRIGUEZCARIDE’S WEBLOG. “Las TIC en Infantil”. http://mariarodriguezcaride.wordpress.com/. Aquest blog m’ha cridat molt l’atenció ja que en ell es tracten les TIC en les aules d’Infantil, els objectius de les TIC i un projecte per poder treballar-ho.

2- POESIA INFANTIL I JUVENIL. Blog de poesia infantil i juvenil. http://bibliopoemes.blogspot.com/ . Aquest blog es tracta d’una web de poesia infantil i juvenil a l’aula, on hi ha poemes, endevinalles, cançons, etc realitzades pels xiquets.

3- NTAE MAGISTERI INFANTIL – UA. “Un blog viatger per a perdre’ns entre TIC i Infantil”. http://blogviatger2008.blogspot.com//. Aquest blog tracta sobre les TIC i Educació Infantil. Tracta diversos temes com són: les pissarres digitals a l’aula, contes audiovisuals, etc.

4- TEMES D’EDUCACIÓ. http://jamarcusion.blogspot.com aquest blog recull informació referent a educació amb les TIC. Es tracta d’un blog amb molta informació sobre les noves tecnologies, com la webcam, intermedia, etc.

5- EDUCACIÓ INFANTIL CEIP PIRINEU. http://infantilpirineu.blogspot.com/ En aquest blog es conten les experiencies i activitats realitzades per un aula d’Infantil.

6- EL PATI DELS PETITS. http://elpatidelspetits.blogspot.com/. Es tracta d’un blog d’un col·legi de Tarragona on es reflecteixen les activitats que realitzen els nens d’Infantil.

7- LAS TIC PARA PEQUES. http://www.lasticparapeques.blogspot.com/. Em pareix un blog molt interessant realitzat per una professora on hi ha moltes activitats per a nens d’Infantil.

8- LA CLASE DE LUNA. http://laclasedeluna.blogspot.com. En aquesta web els xiquets d’un col·legi publiquen el que fan, com treballar per racons, etc.

9- TODO BLOG EDUCATIVO. http://todoblogeducativo.blogspot.com//. Es tracta d’un blog que parla sobre l’influencia de les TIC en l’educació, l’ordinador en l’aula d’infantil, etc.

10- EDUCACIÓN TECNOLÓGICA."Wild Web Woods", un juego infantil para navegar por internet. http://villaves56.blogspot.com/2008/03/wild-web-woods-un-juego-infantil-para.html . Apareixen ferramentes per a treballar en l'aula, a més de vídeos i noticies sobre educació.

11- RINCON DEL ORDENADOR. "Uso pedagogico del ordenador". http://mteresamartinezalvarez.wordpress.com/. M’ha agradat perquè mostra els avantatges de treballar l’ordinador en l’aula i dóna consells sobre com utilitzar l’ordinador.

12- BLOG DE RECURSOS TIC EN EDUCACIÓN. http://rociocabanillas.blogspot.com//. Aquest blog m’ha paregut molt interessant ja que es tracten les noves tecnologies aplicades a l’educació.

13- EDUCARTE “El arte de educar”. http://educarte-educinicial.blogspot.com//. Tracta sobre l’importància de l’ús de les tecnologies a l’aula.

14- EDUCACIÓN Y TIC. http://domingomendez.blogspot.com//. M’ha agradat aquest blog perquè en ell es reflexiona sobre les TIC en l’escola.

15- EL RINCON DEL ORDENADOR. http://elordenadoreninfantil.blogspot.com//. S’analitza el professorat d’Infantil i les experiències amb les TIC.


M'he decidit per aquests 15 blogs ja que els he considerat molt importants per tractar sobre aspectes molt interessants relacionats amb l'Educació Infantil i les Noves Tecnologies. Dins d'aquests 15 blogs n'he seleccionat 5 que han sigut els que més m'han cridat l'atenció degut al seu contingut. Aquests 5 són:

1- MARIARODRIGUEZCARIDE’S WEBLOG. “Las TIC en Infantil”. http://mariarodriguezcaride.wordpress.com/. M’ha paregut interessant ja que parla de l’aplicació de les TIC en l’aula d’Infantil i fa referències sobre la motivació que això suposa per als xiquets i els objectius que s’aconsegueixen.

2 - NTAE MAGISTERI INFANTIL – UA. “Un blog viatger per a perdre’ns entre TIC i Infantil”. http://blogviatger2008.blogspot.com//. M’ha agradat molt ja que es tracta d’un blog d’educació infantil en el que es tracten molts aspectes relacionats amb les Noves Tecnologies, com són: powerpoint, les TIC en educació, les pissarres digitals, el retroprojectors (conte audiovisual).

3- EDUCACIÓ INFANTIL CEIP PIRINEU. http://infantilpirineu.blogspot.com/. Es tracta d’un blog d’un col·legi, que m’ha interessat molt ja que en ell s’expliquen totes les activitats que realitzen els nens d’Infantil, com eixides, disfresses, etc i a més hi ha versos recitats pels nens d’Infantil.

4- LAS TIC PARA PEQUES. http://www.lasticparapeques.blogspot.com/. Considere aquest blog molt útil ja que en ell hi ha molts recursos per a la pràctica docent i hi ha moltes activitats per a fer amb els nens amb ordinador.

5- TODO BLOG EDUCATIVO. http://todoblogeducativo.blogspot.com//. M’ha agradat molt ja que es tracta d’un blog amb molta informació sobre les noves tecnologies, però el que més m’ha interessat és l’entrada: “El ordenador en la clase de Educación Infantil”.

De tots els blogs encontrats sobre Noves Tecnologies i Educació Infantil el que més m’ha cridat l’atenció ha sigut el blog: EDUCACIÓ INFANTIL CEIP PIRINEU. http://infantilpirineu.blogspot.com/. Es tracta d’un blog d’un col·legi, en el qual les aules d’Infantil conten les activitats de centre, eixides, etc que realitzen durant el curs. A més els nens també participen en el blog ja que en el blog hi ha versos recitats pels nens. M’ha agradat aquest blog ja que ell és un exemple de que els blogs tenen una utilitat per a les aules, i que aules reals utilitzen els blogs per a contar les seves experiències.

Amb aquesta activitat he aprés a buscar blogs amb programes com Technorati o Google Blogs. A més he aprés moltes coses interessants sobre les Noves Tecnologies aplicat a l'Eduació Infantil, i he observat en els blogs molts recursos útils per als docents d'Infantil, a més d'experiencies de professors, escoles i aules amb els ordinadors, Internet, etc i m'he assabentat que en moltes aules s'utilitzen aquests recursos (noves tecnologies) per a facilitar, millorar i motivar l'aprenentatge dels alumnes.

No hay comentarios: